RMO transport

Germo Logistiek RMO Transport

365 dagen per jaar melktransport en geitenmelktransport

Met RMO transport ‘de boer op’

Ons polderland staat erom bekend: de zwartbonte en roodbonte veestapel die 365 dagen per jaar kwalitatief hoogwaardige melk produceren. Bijna 15 miljard liter koeienmelk per jaar. Daarnaast produceren onze Hollandse geiten zo’n 220 miljoen liter geitenmelk per jaar.

Germo Logistiek gaat dagelijks met 26 RMO tankwagens ‘de boer op’ om de rauwe melk op te halen bij de boeren en af te leveren bij de diverse verwerkingslocaties in heel Nederland en daarbuiten.

Uitgebreide ervaring en volledige ketenregie

Onze planners en chauffeurs hebben de regie over de complete logistieke keten van het melktransport. Van de contacten met veehouders, het bewaken van de kwaliteit, monsters nemen en het plannen, scheiden en leveren van verschillende melkstromen, Germo Logistiek is betrokken bij alle ketenonderdelen. Ofwel we bieden totale logistieke oplossingen. Kenmerkend voor onze chauffeurs is hun betrokkenheid, volle inzet en werkplezier.

Kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit

Het dagelijkse RMO transport voeren we uit voor opdrachtgevers. De productie in de fabrieken vraagt om een doorlopende aanvoer van rauwe melk. Germo Logistiek zorgt voor die continuïteit, waarborgt de kwaliteit en bewaakt de klanttevredenheid.

Voorop in duurzame techniek

Kwalitatief hoogwaardig RMO transport is niet mogelijk zonder de juiste equipment. Germo Logistiek beschikt over 26 RMO tankwagens met geijkte pompinstallatie, meet- en monsterapparatuur en datasysteem.

En ook wij zijn de weg van het bewust en duurzaam ondernemen ingeslagen. Met onze nieuwste LNG-tankwagen leveren we dezelfde kwaliteit en snelheid, maar dan met ruim 20% minder CO2 uitstoot.

Germo Logistiek

 

  • Logistieke RMO-oplossingen op maat
  • De regie in de logistieke keten van veehouder tot melkfabriek
  • Goede communicatie en informatievoorziening

  • Kwaliteit en continuïteit gewaarborgd

Kwaliteitsbewaking en certificering

De kwaliteitsbewaking van zuivel staat in Nederland onder streng toezicht en bestaat uit een aantal specifieke procescertificeringssystemen. Het melktransport is daar onderdeel van. Verschillende melkstromen houden we gescheiden, waar nodig met onze speciale 3-compartimenten tankwagens. Het melktransport is bij ons al jaren Qlip procesgecertificeerd. Onze chauffeurs worden hierin jaarlijks bijgeschoold en gecontroleerd.

Referenties

Melkweg Aarts & van Haaren

“Melkweg Aarts & van Haaren BV is een inzamelaar van boerderij verse geitenmelk. Voor de inzameling van deze kwalitatief hoogwaardige geitenmelk is het RMO transport ondergebracht bij Germo Logistiek. Zij vormen een belangrijke schakel in de keten en zorgen er mede voor dat de melk volledig traceerbaar is. Het vervoer wordt uitgevoerd met vakkundig personeel en een goed onderhouden wagenpark, zodat de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft. Flexibiliteit, vriendelijkheid, vakkundigheid en oplossingsgericht werken zijn bij Germo de basis van het dagelijks werk.”

Bertran Laurant
Melkweg Aarts & van Haaren
FrieslandCampina

“Wij ervaren de samenwerking met Germo Logistiek als erg prettig. Een mooi voorbeeld van de samenwerking is de pilot met een 100% LNG voertuig welke Germo heeft ingezet als RMO voor FrieslandCampina. Hierdoor leveren zij een belangrijke bijdrage aan onze CO2 doelstelling. De inzet van een LNG geeft een CO2 besparing van ruim 20%.”

Jacob van der Meer, teammanager transport milk logistics
FrieslandCampina
Op zoek naar een nieuwe baan waarvoor je met plezier je bed uitkomt?

Bekijk onze vacatures

Vragen? Neem contact met ons op!